Hårtransplantation kvinder

Hårtransplantation kvinder

Hårtransplantation for kvinder


I modsætning til hvad mange tror, ​​er det ikke kun mænd, der oplever hårtab.
Selvom aldersrelateret hårtab er en relativt forventet tilstand for mænd, er hårtab hos kvinder normalt uforudsigelig i alle aldre. Men virkeligheden er, at omkring en tredjedel af kvinderne mister deres hår på et eller andet tidspunkt i deres liv. Mere end 10 procent af kvinder før menopausen og mere end 50 procent af kvinder over 65 år kæmper med tynd hår.


Kvindeligt hårtab er et svækkende problem for kvinder, der ikke er blevet anerkendt som et væsentligt problem. Hårtab hos kvinder har ofte større indvirkning end hårtab hos mænd i betragtning af det faktum, at hårtab betragtes som socialt uacceptabelt fra et kvinders synspunkt. Hårtab kan alvorligt påvirke en kvindes følelsesmæssige velbefindende og selvtillid såvel som hendes livskvalitet, hvilket forårsager psykisk lidelse og nedsat social funktion.


Hovedtypen af ​​hårtab hos kvinder er den samme som hos mænd, nemlig androgen alopeci, eller mere almindeligt kendt som kvindeligt hårtab. Det er kendetegnet ved en gradvis reduktion i varigheden af ​​vækstfasen og progressiv follikulær miniaturisering. Hos mænd begynder hårtab normalt over templerne, og den tilbagevendende hårgrænse til sidst danner den typiske "M" -form med en samtidig udtynding i toppen af ​​hovedet og ofte frem til skaldethed. I modsætning til mænd bliver kvinder normalt ikke skaldede, men udtynding af hår på kronen og hovedet på hovedet er ret almindelig, og gradvis udtynding ledsages af en stigning i hastigheden af ​​diffust hårtab fra hovedets krone. Kvindeligt hårtab kan forekomme når som helst i en kvindes liv, fra puberteten til den sene alder. Det forekommer dog oftere hos postmenopausale kvinder. Indledende diagnose stilles ved omhyggelig analyse af patientens fysiske udseende og familiehistorie, men andre årsager udover genetiske faktorer bør overvejes, såsom medicinske tilstande som telogenlækage, medicin, graviditet, fødsel, svær anæmi, ernæringsmæssige mangler , hurtigt vægttab, skjoldbruskkirtelproblemer, store hovedbundstilstande såsom ringorm, svampeinfektioner, folliculitis osv.


Er du en god kandidat til en hårtransplantation?


Hos kvinder er hårtabstypen anderledes end hos mænd. Mandlig skaldethed påvirker dele af toppen af ​​hovedbunden, mens sundt hår med resistente follikler forbliver intakte på siderne og bagsiden af ​​hovedet. Mens kvindelig skaldethed normalt påvirker hovedbunden som helhed, da kvinder ikke har store områder med hårsækkene, der er modstandsdygtige over for udstødning. Siderne og bagsiden af ​​håret har en tendens til at være diffust på samme måde som fronten og toppen af ​​hovedet. Derfor skal komplekse kriterier være opfyldt for at blive betragtet som en kandidat til hårtransplantation. Den eneste gruppe kvinder, der betragtes som potentielle kandidater til hårtransplantation, er som følger:


 • Du er blevet diagnosticeret med hårtab med kvindeligt mønster med egenskaber, der ligner mandlige mønster hårtab og har tilstrækkeligt donorhår til hårgenoprettelsesoperationer.
 • Du har naturligt høj hårgrænse, hvilket er en ubehagelig tilstand for dig.
 • Din hårgrænse krymper på grund af aldring.
 • Du har mistet noget af dit hår på grund af ikke-hormonel trækkraft alopeci.
 • Du lider af hårtab som følge af kvæstelser som f.eks. Ulykker eller forbrændinger.
 • Du har marginal alopeci, en type arveligt hårtab, der påvirker din frontale hårgrænse og templer.
 • Du lider af hårtab på grund af trichotillomania, hvor patienten har en tendens til at trække hår ud af hovedbunden, øjenbryn osv.


Inden man forbereder sig på en hårtransplantation, bør patienter undersøges grundigt af en læge, der er specialiseret i hårgendannelse for at sikre, at de ikke har nogen helbredelsesbetingelser, der kan bidrage til hårtab. I betragtning af det faktum, at kvindelige hårtransplantationsmuligheder er de samme som deres mandlige kolleger, er det næste trin at beslutte, om follikulær enhedsekstraktion (FUE) eller direkte hårimplantation (DHI) er den bedste mulighed for at opnå de ønskede resultater.


Transplantation af kvindelig hår kan være ret udfordrende, da mønsteret for hårtab hos kvinder generelt er mere diffust end hos mænd. Men hvis betingelserne vedrørende hårtæthed er tilstrækkeligt opfyldt, kan et erfaren og kompetent medicinsk team give de ønskede resultater med en høj grad af succes.De hårtransplantationsmetoder, der bruges til at gendanne kvindeligt hår, FUE og DHI, er avancerede implantationsprocedurer, der udføres ved hjælp af de samme ekstraktionsmetoder, men adskiller sig i de anvendte typer implantationsanordninger. Begge procedurer begynder med injektionen af ​​bedøvelsesmiddel. Så snart anæstesien træder i kraft, begynder ekstraktionsfasen, og ved hjælp af en perforator eller pincet samles hårtransplantaterne fra donorområdet i henhold til den udarbejdede hårlinieplan. Tiny nedskæringer foretages derefter med mikronål på modtagerstedet, mens DHI ikke kræver denne spaltningsfase. Implantation begynder straks efter indsnit er klargjort. DHI bruger en speciel implantationsenhed kaldet Choi-pennen, som kan indeholde 1 til 4 hårtransplantater ad gangen. De ekstraherede follikler indsættes strategisk i små stykker, og til sidst ender hårsækketransplantationen.

Det nytransplanterede hår vokser ligesom patientens originale hår 3–6 måneder efter operationen. Det vil tage cirka 12-18 måneder for det transplanterede hår at nå den ønskede tæthed med en volumetrisk prognose.Fordele ved kvindelig hårtransplantation


I betragtning af de frustrerende virkninger af hårtab hos kvinder tror du måske, at hårtransplantationskirurgier er den mest almindelige del af processen med at finde en løsning for kvinder med hårtab. Desværre, selvom det årlige antal hårgenoprettelsesoperationer gradvis øges, er patienter stadig mistænkelige for denne type interventioner af forskellige årsager. Vi mener dog, at forståelse af fordelene og fordelene ved hårgendannelse for kvinder vil være nøglen til at overvinde tøven med hårtransplantationskirurgi.

 • Minimal invasion: Hårtransplantationsoperationer betragtes som kirurgiske procedurer, men manglen på søm gør transplantationsmetoder som FUE og DHI minimalt invasive, så hvis du ikke kan tage et par fridage, kan du komme tilbage på arbejde. dagen efter operationen, selvom et par dage med hvile anbefales.
 • Naturlige resultater: FUE- og DHI-transplantationskirurgier giver de mest naturlige resultater sammenlignet med mindre avancerede metoder. Patienter kan være bekymrede for, at det transplanterede hår vil være synligt for øjet, men en kvalificeret kirurg og moderne kirurgisk udstyr sikrer, at ingen synlige forstyrrelser er mulige.
 • Enkel og smertefri procedure: Hårtransplantation er en grundlæggende enkel operation. På mindre end en dag er processen afsluttet, og patienterne kan vende tilbage til deres daglige rutine inden for en eller to dage. Da lokalbedøvelsesmidler er integrerede komponenter i operationen, føler patienten ikke smerte, og efterfølgende virkninger vendes med et minimumsniveau af forholdsregler.
 • Styret hår: hårtransplantation bruger patientens egne hårsække eller på anden måde, systemet vil afvise fremmed væv. Som et resultat fungerer nytransplanteret hår svarende til naturligt hår og kræver ikke særlig pleje for at opretholde dets tæthed, såsom specielle shampooer eller kemikalier.
 • Permanente resultater: Efter FUE- og DHI-hårtransplantation falder de nytransplanterede hår som en forventet fase af operationen og vokser tilbage inden for 3-6 måneder. De egne hårsække er placeret i de udtyndende eller skaldede dele af hovedbunden, og i betragtning af modstanden mod hårtab af disse hårsække er de absolut permanente.
 • Mental påvirkning: Hår betragtes som en vigtig del af kroppens æstetik, og vægten på hår får kvinder med hårtab til at kæmpe med problemer relateret til deres selvtillid og selvtillid. Således bliver hårgendannelseskirurgi en stærk kilde til mental støtte og forbedrer kropsbillede.

Restitutionsperiode efter hårtransplantation

Når operationen er afsluttet, går patienten hurtigt ind i helingsprocessen, fordi hverken FUE eller DHI forårsager vævsskade
Efter operationen vil du være i stand til at forlade klinikken straks uden problemer. Du kan have synlige skorper på de berørte områder, og din pande og bagside af din hovedbund kan svulme op og stramme sig i flere dage. Du behøver dog ikke bekymre dig, da det hele snart er væk. For at fremskynde genopretningsfasen er der forskellige forholdsregler samt flere forholdsregler, herunder:


 • Følg din læge instruktioner om, hvor ofte du skal vaske dit hår og kun bruge de anbefalede rengøringsprodukter.
 • Børst ikke dit hår for hårdt i 3-4 uger.
 • Du bør undgå anstrengende aktivitet eller anstrengende træning i flere uger. Ellers kan dine nyimplanterede hårtransplantater løsnes.
 • Du kan anvende en ispose for at mindske hævelse.
 • Hvil er en vigtig del af genopretningsprocessen.
 • Du får ordineret medicin såsom antibiotika og smertestillende midler; For at undgå at forstyrre helbredelsen er det bydende nødvendigt, at du følger din læges anvisninger.
 • Du skal sove med løftet hoved i mindst tre dage efter operationen.

Cirka 4-6 uger efter proceduren kan du opleve "chok tab", hvilket er tabet af nyligt transplanteret hår. Dette hårtab er både forventet og midlertidigt og giver et solidt fundament for sundere hårvækst. 6 måneder efter dit hårtab, vil du begynde at bemærke, at dit nye hår vokser. Om cirka et år får du dit længe ventede udseende med naturligt, voluminøst hår.


Mulige bivirkninger af hårtransplantation


Selvom hårtransplantation er en relativt risikofri procedure, er der altid mulige bivirkninger som følge af operation. Risikoen for disse mindre effekter er ret lav, og selvom de ser ud, tager de kun et par uger.

For det første er den mest almindelige komplikation ved hårtransplantation kirurgi hævelse og blå mærker i hovedbunden. Da dette er helt normalt og harmløst, skal du ikke bekymre dig om det; efter et par dage forsvinder hævelsen helt. Og en reduktion i følsomhed ved kronen på hovedet er også en mulig bivirkning af proceduren, som lindres efter et par dage.


Blødning er en anden mulig bivirkning af proceduren; dette kan ske under operationen eller i de kommende dage. Det er bydende nødvendigt at vide, at rygning, drikke eller tage blodfortyndende medicin skal undgås for enhver pris i nogen tid før og efter operationen, da de forstyrrer blodcirkulationen og øger risikoen for blødning.

Infektion og betændelse betragtes også som en risiko for sådanne operationer, selvom interventionen er minimalt invasiv. Regelmæssig medicin vil i høj grad reducere disse risici.

Skorper på områder i hovedbunden, hvor hår er fjernet eller implanteret, er en anden mulig komplikation af hårtransplantationskirurgi. Disse skorper begynder at falde af efter et par dage, men det er vigtigt at vide, at ridse disse skorper vil forsinke helingsprocessen i de berørte områder betydeligt. At holde din hovedbund ren vil også være et effektivt middel mod kløe.