Generelle anbefalinger

LIGE EFTER HÅRTRANSPLANTATIONEN

Varigheden af ​​en standard hårtransplantation behandling er 5-8 timer. Om aftenen, efter behandlingen og den næste dag, vil du være på hotellet i tæt kontakt med vores personale. Lægen vil give dig individuelle anbefalinger, og vores engelsktalende personale vil fortælle dig detaljeret om, hvordan man udfører den daglige pleje, hvordan man bruger støttepuden, og hvilke stillinger du bør sove i de første par dage efter transplantationen. Efter operationen anbefaler vi, at patienterne undgår overdreven fysisk aktivitet og hviler så meget som muligt. Dagen efter transplantationen kan du vende tilbage til din normale hverdag. 


Efter ca. 10 dage renses huden fuldstændigt for spor af tørret blod og skorper. Fra den 15. dag kan du vaske dit hår på den sædvanlige måde.
 
Ca. 12 til 14 uger efter vil håret i det transplanterede område begynde at vokse og det endelige resultat ser du efter 12 til 18 måneder

HÅRPLEJE EFTER HÅRTRANSPLANTATION

24 timer efter hårtransplantationen giver vores vejleder dig den første hårvask og udlever hårplejeprodukter, der skal bruges hver dag, i løbet af de første 2 uger.

1. Skum påføres det transplanterede område og donorområdet i 15-20 minutter.

2. Shampoo bruges til delikat hårvask, fjernelse af overskydende skum.

3. Plejende olie, som skal påføres på donorområdet.


RUTINER OG VIGTIGE ANBEFALINGER

I de første 10-14 dage efter transplantationen må du ikke bruge stram og tæt hovedbeklædning, herunder strikkede, uldne huer eller andre hatte og kasketter, der kan gnide de transplanterede området eller irritere hovedbunden.

I lukkede rum (hjemme, på kontoret) i de første 2 uger efter hårtransplantationen skal du ikke dække hovedet. Dette er meget vigtigt for hurtig heling af donorområdet og eliminering af følelsen af ​​yderligere pres på de transplanterede område. Efter hårtransplantation skal du sørge for at følge en velafbalanceret diæt med tilstrækkelige mængder protein. I de første 7-10 dage efter operationen, prøv at undgå tungt fysisk arbejde og betydelig fysisk anstrengelse. Kontorarbejde, computerbrug, læsning er ikke forbudt. I de første 2-3 dage efter hårtransplantationen skal du prøve ikke at bøje hovedet fremad for ikke at fremprovokere ødem i ansigtet!


SØVN

Nogle patienter har svært ved at sove den første nat efter operationen, og det kan skyldes psykologisk stress. Sådanne psykologiske faktorer kan også påvirke, når patienten på grund af træthed er tilbøjelig til at sove, men nysgerrighed og frygt forstyrrer den naturlige proces med at falde i søvn. Mangel på kvalitetssøvn er ikke et tegn på medicinske lidelser og kræver ikke obligatoriske medicinske justeringer.

Fra den første dag efter operationen og i de næste par dage, skal du prøve at sove på ryggen og undgå, at det transplanterede område kommer i kontakt med en pude eller anden genstand. Den første nat, som patienten helt sikkert vil tilbringe på hotellet, får du udleveret en speciel støttepude. De første par dage efter operationen tilrådes det ikke at ligge på din side eller sove med ansigtet nedad. Dette kan fremkalde hævelse i ansigtet og den temporale region. Efter den første shampoo føler patienterne sig meget mere komfortable. I de fleste tilfælde forventes en god og ordentlig søvn 5-7 dage efter transplantationen.

POSTOPERATIV TID OG KLAGER FRA PATIENTER

Efter korrekt overholdelse af alle vores anbefalinger er der efter transplantationen ingen infektiøse komplikationer, og hævelsen i ansigtet er næsten usynlig. Efter transplantationen kan du opleve rødme og kløe i huden, små bumser eller muskelspændinger i nakken. Du skal ikke være bekymret, da de transplanterede hårsække i løbet af denne tid aktiverer deres fysiologiske funktioner, normal lymfedræning er gendannet, processen med heling og indpodning af transplantater er aktivt i gang. Dette er midlertidige fænomener og lidelser, der forsvinder fuldstændigt inden for 2-3 uger. 2 uger efter transplantationen beder vi alle patienter om at sende os deres billeder til kontrol og yderligere råd og anbefalinger.

FØRSTE HÅRVASK OG EFTERFØLGENDE PLEJE

Den første hårvask efter operationen udføres af vejleder. Denne procedure udføres dagen efter transplantationen. Vi giver dig instrukser til daglig hjemmepleje ved hjemkomst. Det transplanterede hår skal vaskes dagligt 2 gange om dagen i de første 2 uger efter operationen.


SÅDAN UDFØRES KORREKT HÅRVASK EFTER HÅRTRANSPLANTATION

Trin 1. Påfør skum på transplantationsområdet og donorområdet og lad det stå i 15-20 minutter. Skummet har en blødgørende og fugtgivende virkning. Det vil fjerne spor af tørret blod, og regenerering af epidermis stimuleres. Efterfølgende skal håret skylles med varmt vand.

Trin 2. Når du har vasket den overskydende skum af, påføres der shampoo på donorområdet og det transplanterede område, som først skal skummes mellem hænderne. Påfør både shampoo’en og skummet med blide bevægelser. Der er forbudt at gnide og bruge neglene ved påføring af plejeprodukter.

Trin 3. Efter vask skal tørre dit hår let med duppende bevægelser med et papir- eller håndklæde (ikke et frottéhåndklæde), og under ingen omstændigheder skal du gnide din hovedbund.

Denne procedure med hårvasken udføres af patienten 2 gange om dagen i 2 uger.


FORBUD OG BEGRÆNSNINGER

De første 10 dage efter transplantationen anbefaler vi ikke rygning, alkoholmisbrug, aktiv sport, betydelig fysisk aktivitet, udsættelse for solen, det vil sige alt, der kan forårsage overdreven svedtendens og en skarp ændring i blodtilførslen til hovedbunden. 10-15 dage efter operationen kan du begynde at dyrke let sport. I 2-3 uger efter transplantationen bør du undgå at svømme i havet, poolen, saunaen og andre termiske procedurer samt overdreven ultraviolet udsættelse for direkte sollys eller solarium.

KLIPNING

Efter transplantationen anbefales det ikke at klippe dit hår de første 2 uger. Fra den tredje uge og fremefter kan hårklipning udføres med en saks. En måned efter transplantationen kan hovedet barberes, og kun 2 måneder efter transplantationen kan håret klippes med en trimmer.

HÅRVÆKSTPROCESS OG "HÅRTAB"

Det transplanterede hår begynder at vokse et par dage efter transplantationen. Cirka 3-4 uger efter transplantationen begynder den fysiologiske proces med hårfornyelse og stresstab, der kaldes ”choktab”.